Bodrum+ Institute Yaz Okulu Programları

Bodrum+ Institute seçeceğiniz bir yaz okulu için sizleri Ege'nin incisi Bodrum'a davet ediyor. Katılımcıları doğayla kucaklaştıracak eğitimlerin adresi Garaova Tarım Parkı.

İlk programımız "Çevre ve Sürdürülebilirlik Yaz Okulu-2". Uygulama-yoğun bir eğitim programı. Yaz okulunu tamamlayan öğrenciler Katılım Belgesi'ne hak kazanacak.

İkincisi programımız ise "Yeşil Mutabakat, Sürdürülebilir Ticaret ve Türkiye'nin Entegrasyonu Yaz Okulu" başlıklı Jean Monnet Yaz Okulu. Pratik uygulamaları teorik eğitimle destekleyen, ilkine kıyasla daha yoğun bir etkinlik. Yaz Okulu'nu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecek. Ayrıca dileyen öğrenciler kendi üniversiteleri ile koordine ederek (kabul edilmesi halinde) kendi programlarına 5 AKTS kredisi transfer edebilirler.

Yaz okulları pazar günü öğleden sonra katılımcıların bir araya gelmesiyle başlayacak. Öğrenciler çadırlarda misafir edilecek, yemeklerini Bodrum Belediyesi ikram edecek. Takip eden cuma günü, yine öğleden sonra, program sona erecek.

Her iki yaz okulumuzda da idari, lojistik ve kırtasiye giderler karşılığı katılım ücreti 2.550 TL. 28 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak erken kayıtlarda ise indirimli katılım ücreti 2.250 TL. Öğrenciler konaklama ve yaşam giderleri için ayrıca ücret ödemeyecek. Bodrum'a diledikleri vasıtayla gelsinler diye, ulaşım giderleri katılımcılara ait.

Bodrum'un doğal güzellikleriyle baş başa ders yapmanın eşsiz ayrıcalığını ise ne yazık ki kısıtlı sayıda öğrenci tadacak. Zira kontenjanımız sınırlı. Bu müthiş deneyimi paylaşmak, sizleri klasik eğitimin ötesine taşıyacak fikirlere ve yeni dostluklara yelken açmak istiyorsanız, hiç zaman kaybetmeden başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.

DETAYLAR:

1. Çevre ve Sürdürülebilirlik Yaz Okulu - 2 (27 Ağustos-1 Eylül 2023)

Bodrum+ Institute tarafından 27 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında Bodrum'da İkinci Çevre ve Sürdürülebilirlik Yaz Okulu düzenlenecek. Program çevre ve sürdürülebilirlik konuları üzerine teorik ve pratik temaları içerecek. Başarıyla tamamlayan öğrencilere "Katılım Belgesi" verilecek. Öğrenciler proje döngüsü yönetimi (PCM) eğitimiyle, teorik edinimlerini pratiğe dönüştürme fırsatı bulacak.

PCM atölyesinde amaç katılımcıların proje yazma, planlama ve uygulama becerilerini proje döngüsü yönetimi bağlamında geliştirmek. Katılımcılar Çevre ve Sürdürülebilirlik temaları üzerinden küresel ve toplumsal bir soruna farkındalık yaratmayı hedefleyen bir projenin yazım aşamalarıyla tanışma fırsatı yakalayacak. Atölye süreci ilk olarak ilk olarak eğitmen tarafından proje döngüsü yönetiminin programlama, belirleme, planlama, uygulama ve değerlendirme aşamaları hakkında genel bilgi verilerek başlayacak. Devamında ise grup çalışmaları ile mantıksal çerçeve ve dikey mantık tabloları gibi proje planlamasına ilişkin önemli aşamalar hakkında bilgi aktarılacak ve gruplara kendi proje fikirlerini geliştirmeleri istenecek.

Bu yaz okulu, tüm alanlardan, ilgi duyan tüm öğrencilere ve araştırmacılara açık.

Yaz Okulu Programına ve detaylara ulaşmak için linki ziyaret ediniz: https://bit.ly/3rkBzDW

2. Jean Monnet Yaz Okulu (3-8 Eylül 2023)

"Yeşil Mutabakat, Sürdürülebilir Ticaret ve Türkiye'nin Entegrasyonu" Medipol Üniversitesi Jean Monnet Modül projesi kapsamında Bodrum+ Institute işbirliği ile 3 - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Programın amacı "AB'nin Yeni Yol Haritası: Sürdürülebilir Ticaret Kapsamında Yeşil Mutabakat'' hakkında bilgi kazanımı sağlamak; iklim değişikliği ve ticaret üzerindeki etkilerine dair bilinç oluşturmak.

Yaz Okuluna bölüm ayrımı olmaksızın tüm üniversite öğrencileri, profesyoneller ve konu ile ilgili herkes katılabilir. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Katılım Belgesine hak kazanacak ve kendi üniversiteleri ile koordine ederek (kabul edilmesi halinde) 5 AKTS kredisi transfer edebilecek.

Jean Monnet Yaz Okulu Programına ve detaylara ulaşmak için linki ziyaret ediniz: http://bit.ly/3JMhqNm

Ne Zaman Başvurmalı?

Başvuru Tarihleri:
1. Çevre Sürdürülebilirlik Yaz Okulu-2: 5 Temmuz - 14 Ağustos 2023
2. Jean Monnet Yaz Okulu: 5 Temmuz - 21 Ağustos 2023

Katılım Ücreti Son Ödeme Tarihi: 23 Ağustos 2023
Katılım Ücreti: 2.550 TL. (KDV Dahil)

Erken Başvuru Dönemi: 5 Temmuz - 28 Temmuz 2023
Erken Kayıt Katılım Ücreti: 2.250TL (KDV Dahil)

Kabul bildirimleri başvuru tarihinden iki gün sonra yanıtlanacak ve erken ödeme için son tarih katılımcıya iletilecek. Bildirilen tarihe kadar ödeme yapılmaması halinde, katılımcı erken kayıt fırsatı kapsamı dışında kalacak. Bu durumda son ödeme tarihi olan 23 Ağustos 2023 tarihine kadar asli kayıt ücretinin (2.550 TL) ödenmesi gerekecek.

İptal ve İade Koşulları

Erken kayıt döneminde yapılan iptallerde kayıt ücretinin tamamı, 1-21 Ağustos 2023 tarihleri arası yapılan iptallerde ücretin yüzde 40'ı iade edilecek. Daha sonraki tarihlerde katılımını iptal edenlere ise maalesef ücret iadesi yapılamayacak.

Başvurular Nasıl Değerlendirilecek?

Kontenjanımızın sınırlı olması nedeniyle, kabuller müracaat sırasına göre değerlendirilecek. Jean Monnet Yaz Okulu'nda Siyaset Bilimi ve/veya Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Kamu Yönetimi, Tarih, İktisat, İşletme, Dış Ticaret ve Sosyoloji gibi komşu disiplinlerden öğrenci ve araştırmacılara öncelik verilecek.

Detaylar için lütfen buraya tıklayınız.

Başvuru için lütfen buraya tıklayınız.