Erasmus 2023/2024 Akademik Yılı Başvuruları

Başkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ve Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ Programı 2023/2024 Akademik Yılı Öğrenci Hareketliliği başvuru süreci başlamıştır.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği, Erasmus Staj Hareketliliği, Erasmus HUSBİK Konsorsiyum Staj Hareketliliği ile Erasmus Dijitalleşme Konsorsiyum Staj Hareketliliği Sınavı ortak yapılacaktır. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Staj Hareketliliği için sadece HUSBİK Konsorsiyumu ve Dijitalleşme Konsorsiyumu Staj Hareketliliğinden yararlanabilirler.

Üniversitemize ayrılan hibe yetersizliği nedeni ile sınavda başarı göstermiş öğrencilere hibe garantisi verilmemektedir.

Not: Ülkemizin yaşamış olduğu deprem felaketinden dolayı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği ile ilgili başvuruları 10 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

İngilizce Dil Yeterlilik sınavı ise Mart 2023 haftası içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Başvuru süreci: 21 Ocak - 10 Mart 2023 tarihleri arasındadır.

Başvurduğunuz hareketliliğin türüne göre aşağıdaki bağlantıları inceleyiniz.

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
STAJ HAREKETLİLİĞİ
HUSBİK KONSORSİYUMU STAJ HAREKETLİLİĞİ
DİJİTALLEŞME KONSORSİYUMU STAJ HAREKETLİLİĞİ

Tüm başvurular çevrimiçi olarak Erasmus Portalı üzerinden (https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris ) e-devlet ile yapılacaktır.

Not: İngilizce Dil Yeterlilik Belgesi (TOEFL, YDS, E-YDS, YÖKDİL) olmayan  (TOEFL, YDS, E-YDS, YÖKDİL) tüm öğrenciler Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun yapacağı İngilizce sınavına girecektir.

Önceki yıllarda çıkmış sınav soru örneklerine ulaşmak isteyen öğrenciler Öğr. Gör. Ayhan Karakurt?a e-posta yoluyla ulaşabilirler. (karakurt@baskent.edu.tr / ayka0659@gmail.com )

Erasmus Bölüm Koordinatörleri ve Anlaşmalar Listesi

Erasmus Başvuru Takvimi

20 Ocak ? 10 Mart 2023: Öğrencilerin başvurularını e-devlet ile giriş yaparak https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/giris üzerinden yapması ve Fakülte/Bölüm Erasmus Koordinatörlerine belgelerini sunması

13 Mart ? 17 Mart 2023Başvuru evraklarının koordinatörlüğümüzce incelenmesi ve başvuran öğrencilere ilişkin bilgilerin Yabancı Diller Yüksekokuluna bildirilmesi

20-24 Mart 2023 haftasıİngilizce Yazılı Sınavı

Sınav Yeri ve saati: Sınav Salonu ve detaylar web sitemizde ?Duyurular? kısında ayrıca belirtilecektir.