Başkent Üniversitesi Çevre Topluluğu Hakkında

Çevre Topluluğu öğrencilerimizin liderliğinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü %100 İngilizce program öğrencileri Mehmet Onat Sarıtaş ve Mert Ermenek'in öncülüğünde kurulan "Çevre Topluluğu" 2019 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Değişen dünya şartlarında kolektif hareket etmenin öneminin farkında olan Çevre Topluluğu, iklim krizi, bilinçli ve geniş ölçekli çevresel kirletme vb. bölgesel ve küresel çevre krizlerine ilişkin gerek bölüm öğrencileri gerekse Başkent Üniversitesi öğrencileri arasında farkındalık yaratmak amacını gütmektedir. Bu çerçevede, düzenli olarak ilgi alanına giren konularda konferanslar, söyleşiler ve de sunumlar gerçekleştirmektedir. Tüm Başkent Üniversitesi öğrencilerine açık olan Çevre Topluluğu, nispeten genç bir topluluk olmasına rağmen dinamik üyeleri ile hızlı karar alabilen ve kısa zamanda organize olabilen bir yapıyla kurulmuştur ve bu dinamizmin devam etmesi adına üye alımlarına tüm akademik yıl süresince devam etmektedir.

Son olarak 30-31 Mart 2022 tarihlerinde ATO Congresium Kampüs Meydanı'nda gerçekleştirilen Eko İklim Zirvesi kapsamında düzenlenen "Öğrenci Toplulukları Paneli"ne Çevre Topluluğu temsilcileri katılım sağlayarak faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

Topluluk hakkında bilgi almak isteyenler aşağıda yer alan topluluğun e-posta adresi/sosyal medya hesapları üzerinden direkt olarak ekiple iletişime geçebilirler.

Topluluk Bilgileri
Çevre Topluluğu Danışmanı: Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan

Başkan: Mehmet Onat Sarıtaş

Çevre Topluluk E-posta Adresi: baskentcevre@gmail.com