BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

SAM Paneli: Türkiye Ekonomisi: Quo Vadis?

Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAM) ev sahipliğinde, 16 Aralık 2022 günü saat 19:00’da “Türkiye Ekonomisi: Quo Vadis?” konulu çevrimiçi panel düzenlenmiştir. Panel, Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve BÜTAM Uzmanı Prof. Dr. Banu ELİGÜR moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Panelde; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve TEPAV Makroekonomi Çalışmaları Programı Danışmanı Prof. Dr. Fatih ÖZATAY, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun ELGİN ve Başkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur EMEK konuşmacı olarak yer almışlardır.

Konuşmacılar, Türkiye’nin mevcut ekonomik krize ulaşmadan evvel iktisadi anlamda geçirdiği serüvenin yakın tarihteki safhalarını ortaya koymuş, Türkiye’nin bugünkü ekonomik krizle karşı karşıya kalmasını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen faktörleri açıklamış, bu kriz durumunu aşmak için gereken çok boyutlu önlem ve politikaları değerlendirmişlerdir.