Bodrum'da Yaz Okulu

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BODRUM YAZ OKULU

1. Başkent Üniversitesi Senatosu'nca alınan 5 Mayıs 2023 tarihli ve 897 sayılı karar gereği Bodrum'da bir yaz okulu açılması kararlaştırılmıştır. Bodrum+ Enstitüsü ile ortaklaşa yoğunlaştırılmış program şeklinde toplamda iki hafta süreli olarak icra edilecek Yaz Okulu programının ilk haftası 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Bodrum'da yüz yüze, ikinci haftası 3-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında uzaktan olacak şekilde icra edilecektir. Böylece iki haftada dersler tamamlanmış olacaktır.

2. Bu kapsamda "üniversite seçmeli" dersleri olarak SİBU417 Türk Dış Politikası (Türkçe) ve POLT421 Uluslararası İlişkilerde Güncel Sorunlar (İngilizce) dersleri açılacaktır. Her bir ders aşağıda isimleri yazılı üçer akademik personel tarafından verilecektir.

SİBU417- Prof.Dr. Yelda ONGUN, Prof. Dr. Haldun YALÇINKAYA, Doç. Dr. Sezgin MERCAN

POLT421- Prof. Dr. Özlem TÜR, Doç. Dr. Haluk KARADAĞ, Dr. Öğr. Üyesi Cihan DİZDAROĞLU

3. Öğrenciler ilgi duydukları ders için taleplerini 13 Haziran 2023 saat 17.00'ye kadar Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Sekreterliğine (sibu@baskent.edu.tr)Bölümümüzün resmi internet sayfasında 'Formlar' başlığı altında 'Yaz Okulu Ders Talep Formu' doldurulup gönderilmesi suretiyle başvuracaklardır. Kontenjan dahilinde Yaz Okulu'na kabul edilen öğrencilerin isim listeleri son başvuru tarihinden kısa süre sonra Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü web sayfasında ilan edilecektir.

4. Bodrum'da icra edilecek Yaz Okulu'nda öğrencilerin konaklama ve yaşam giderleri ücretsizdir. Sadece Bodrum'a kadar ulaşım giderleri öğrencilere aittir.

5. Yaz Okulu'na kabul edilen öğrenciler ders kayıtlarını dersler başladıktan bir gün sonra 20 Haziran 2023 tarihinde açılacak ÖYS sistemi üzerinden yapacaklar, ders ücretlerini mevcut sistemdeki gibi Başkent Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nca belirlenen esaslarda yatıracaklardır.

6. Bodrum'un doğal güzellikleri ile baş başa bir ders ortamı geçirmeyi arzu edenler için yoğunlaştırılmış olarak icra edilecek programda kontenjan sınırı bulunmaktadır. Bu kapsamda erken başvurular önem arz etmektedir.

7. Bodrum'da ilk defa uygulanacak yaz okulu programının yoğunlaştırılmış niteliği derslerin çok daha kısa sürede tamamlanmasını sağlamakta ve bu sayede öğrencilerin yaz döneminde kendilerine daha fazla zaman ayırmalarına imkân vermektedir.

Sorularınız için: 0312 246 66 66/1665 / 0542 344 80 88

Daha fazla bilgi için:  http://bodruminstitute.com/index.php/tr/