Ders Kayıt Rehberi

Sevgili öğrenciler,

Bölümümüze hoş geldiniz.

İlk kez online ders kaydı yapacak öğrencilerimizin kayıt süreçlerini kolaylaştırabilmek adına aşağıdaki dört maddelik kısa bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmak isteriz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ders kaydınızı online olarak yapabilirsiniz. Ders seçim işlemlerinizi tamamladığınızda danışmanlarınıza e-posta yoluyla veya dahili telefonları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sadece ders kaydı için üniversiteye gelip danışmanlarınızla yüz yüze iletişime geçmenize gerek yoktur.

1.Ders kayıt işlemleriniz için öncelikle https://ogrenci.baskent.edu.tr adresinden Öğrenci Bilgi Sistemine (BUOBS) girmeniz gerekmektedir. OBS’a öğrenci numaranız ve kayıt sırasında size verilen şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

2. BUOBS’a giriş yaptığınızda kayıt sekmesinden ders kaydını yapabilirsiniz.

3. Birinci sınıf öğrencilerinin güz ve bahar dönemlerinde almaları gereken dersler aşağıda listelenmiştir. Söz konusu dersleri seçerek listenize ekleyin.

%30 İngilizce ağırlıklı programa (SİBU) kayıtlı öğrenciler

TÜRK102

Turkish II

DİKKAT:

Yukarıdaki derslere ek olarak tüm öğrencilerin BTU 100 – Bilgisayar Okuryazarlığı ile GSBHSH – Seçmeli Güzel Sanatlar/İlk Yardım derslerini de mezun olmadan önce almaları gerekmektedir.

Seçmeli Güzel Sanatlar/İlk Yardım dersleri için  mezun durumunda olan öğrencilere öncelik verildiğinden mezun durumunda olmayan öğrenciler tarafından alınmaması tavsiye edilmektedir.

4. Ders kaydını tamamladıktan ve değişiklik yapmayacağınıza emin  olduktan sonra DERS KAYDIMI TAMAMLADIM VE ONAYLIYORUM butonuna tıklayıp ders kaydınızı danışman onayına sunabilirsiniz.

Süreçle ilgili herhangi bir sorunuz olması halinde danışmanınızla iletişime geçebilirsiniz.